Fantastisk och engagerad Förskollärare eller Barnskötare

På Strandängens Montessoriförskola vill vi erbjuda världens bästa förskola. För det krävs även världens bästa personal. Därför söker vi en engagerad medarbetare på heltid (eller 80% om det passar dig bättre).

  • Vi finns i lugna Vilhelmsro 5 km från Jönköping.
  • Vi har 30 härliga barn fördelade på två avdelningar.
  • Förskolan är ett väl fungerande föräldrakooperativ.
  • Vi arbetar utifrån Montessoripedagogiken.

Våra förväntningar på dig

Du har pedagogisk bakgrund som utbildad förskollärare eller barnskötare. Du kan samarbeta och kommunicera med kollegor samt föräldrar. Du har alltid barnet och dess intressen i centrum. Vi kommer att fråga dina referenser om det.

Du är initiativrik och kan skapa varierande och utvecklande dagar för barnet. Du kan på egen hand förstå och omsätta samhällets mål på förskolan till konkreta upplevelser för barnet.

Vårt arbetssätt utgår från montessoripedagogiken. Därför måste du vilja följa det samt ha drivet att investera ytterligare tid och energi i det ämnet.

Vi ställer krav och ger dig möjligheten att förverkliga dem.

Vi erbjuder

Vi är nio personer och alla ser fram emot att du börjar här. Vi är skickliga pedagoger och vi anstränger oss för att vara bra kollegor.

På Strandängen får alla vara med och skapa barnets framtid. Ingen står i din väg och du får växa in i din roll samt utvecklas på dina villkor. Kanske har du redan en liknande tjänst men söker en bättre arbetsplats där ditt engagemang uppskattas av alla.

Vi har även friskvård, pedagogiska måltider lagade från grunden och tilltagna planerings-/utvärderingsdagar. Förskolan finns i ett naturskönt område med närhet till skog och Vättern med många utflyktsmöjligheter.

Har du förskollärarexamen är tjänsten en tillsvidareanställning. Är du barnskötare är tjänsten en visstidsanställning på 18 månader. I båda fallen tillämpas provanställning på 6 månader.

Så här söker du

Vi tycker det är spännande med alla jobb du haft och utbildningar du gått. Men det är kunskaperna som matchar arbetet, och hur skicklig du är på dem, som avgör. Skicka därför din CV plus ett kort personligt brev som även beskriver:

  1. Varför du vill arbeta med barn i förskolan
  2. Vad du tror du kan tillföra en liten arbetsplats som är ett föräldrakooperativ.
  3. En fantastisk upplevelse från arbete med barn du haft, och varför den var fantastisk.

Referenser frågar vi om på intervjun.

Skicka ansökan till info@montessori.nu – Senast fredag 21 november  2014.

Frågor och kontakt

Madeleine Day – Förskolechef, 036-379280 till förskolan, info@montessori.nu.

Om Strandängen

Strandängens Montessoriförskola är en ekonomisk förening, som startade 1994. Huvudmannen är ett föräldrakooperativ och medlemmarna är de familjer som har barn på förskolan. Den pedagogiska delen av verksamheten är förskolechefen och personalen ansvariga för.

Vanliga frågor och svar

Tjej eller kille, ung eller gammal?
 Sak samma för oss.

Vilken ålder får jag arbeta med? Just nu är behovet på avdelningen för 3-5 år. Men tjänsten är på förskolan, inte en specifik avdelning,

Vad är det för arbetstider? 
Vi har barntider från 7:00 till 17:00. Vad det innebär för dig är en del av diskussionen.

Vad är det för lön?
 Det beror på vad du kommer med för kompetens och erfarenhet samt vad vi gemensamt bestämmer att ditt ansvar ska vara. Detta diskuteras på intervjun. Då diskuterar vi även gärna våra förmåner kring friskvård och kompetensutveckling.